Jablka a maliny v růžovém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 511.6 mg
 - Vláknina 29006 mg
 - Vitamín A 29006 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vyhřáté větší čajové konvice vhodíme růžový čaj, zalijeme litrem vroucí vody a necháme 4 minuty louhovat. Poté scedíme. Do nerezového hrnce nasypeme cukr, přidáme citronovou šťávu, zalijeme čajem a promícháme.
 - 
                                2
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. Na 5min je vložíme do připraveného nálevu. Směs vylijeme na plech s vyvýšenými okraji a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Poté slijeme do mísy, přidáme maliny a důkladně promícháme.
 - 
                                3
Rozdělíme do malých misek a podáváme.