Malinový šerbet s bílým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 178.5 mg
 - Vláknina 6500.4 mg
 - Vitamín A 6500.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maliny omyjeme, několik odložíme stranou na ozdobu. Ostatní rozmixujeme a pyré prolisujeme jemným sítem.
 - 
                                2
V kastrůlku zahřejeme malinovou pálenku k bodu varu, za stálého míchání v ní rozpustíme moučkový cukr. Potom vmícháme malinové pyré a bílé víno.
 - 
                                3
Vše nalijeme do mělké mísy a mrazíme 4-5 hodin. Každých 45 minut šerbet dobře promícháme, aby se netvořily ledové krystalky.
 - 
                                4
Před podáváním naplníme šerbet do vychlazených sklenic, ozdobíme malinami a lístky máty.