Maliny v jablečné huspenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 58 mg
 - Draslík 305.7 mg
 - Vláknina 14200 mg
 - Vitamín A 14200 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a mělce vydlabeme. Vložíme do hrnce s vodou, cukrem a citronovou šťávou a pozvolna vaříme, až jsou měkká, ale nerozpadají se. Jablka vyjmeme, vložíme do misky a naplníme malinami. Do vývaru z jablek přidáme vydlabanou dužinu a necháme rozvařit. V hrnku s vodou rozpustíme želatinu, pozvolna zahříváme, až zprůhlední, ale nevaříme. Smícháme s rozvařenou dužinou a zalijeme naplněná jablka v miskách. Necháme vychladit a podle fantazie ozdobíme kondenzovaným mlékem a čerstvými malinami.