Borůvková marmeláda

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cukr želírovací
  • 1 ks Kyselina citrónová
  • 1.5 kg Borůvky
  • 2 cl Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 117.4 mg
  • Vláknina 7200 mg
  • Vitamín A 7200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky očistíme, omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Do velkého hrnce vložíme borůvky, přidáme želírovací cukr, kyselinu citronovou a portské víno. Směs promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut a pak hrnec ze sporáku sundáme.

  • 3

    Borůvkovou marmeládu nalijeme do připravených skleniček a skleničky vzduchotěsně uzavřeme.

Komentáře k receptu