Kokosovo-rýžové kosočtverce s coulis

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Maliny
  • 50 g Cukr krupice
  • 75 g Rybíz černý
  • 75 g Rýže jasmínová
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 175 ml Voda pitná
  • 350 ml Kokosové mléko
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 polévková lžíce Maliny
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 170.7 mg
  • Vláknina 6170.1 mg
  • Vitamín A 6170.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jasmínovou rýži necháme přes noc namáčet ve vlažné vodě. Poté nalijeme i s vodou do mixéru a zpracujeme na řídkou kaši.

  • 2

    Kokosové mléko a smetanu vlijeme do hlubší pánve a zahřejeme k bodu varu. Přidáme rýžovou směs a za stálého míchání zvolna povaříme na mírném ohni cca 10 minut. Přisypeme cukr, důkladně promícháme a vaříme ještě 10-15 minut, až vznikne krémovitá hmota. Směs vlijeme na plech vyložený papírem na pečení, necháme vychladnout a vložíme do lednice.

  • 3

    Mezitím co rýže tuhne, připravíme coulis. Rybíz rozebereme na kuličky, odstraníme stopky, nasypeme do mísy, posypeme cukrem a necháme odležet cca 30 minut. Poté společně s malinami přemístíme do síta a lžící propasírujeme do misky. Dle chuti dosladíme cukrem.

  • 4

    Vytuhlý rýžový krém nakrájíme na kosočtverce. Coulis vlijeme na servírovací talířky a naaranžujeme na něj kokosové koláčky. Dozdobíme čerstvými malinam, snítkou máty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu