Kokosovo-rýžové kosočtverce s coulis
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 35 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 170.7 mg
 - Vláknina 6170.1 mg
 - Vitamín A 6170.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jasmínovou rýži necháme přes noc namáčet ve vlažné vodě. Poté nalijeme i s vodou do mixéru a zpracujeme na řídkou kaši.
 - 
                                2
Kokosové mléko a smetanu vlijeme do hlubší pánve a zahřejeme k bodu varu. Přidáme rýžovou směs a za stálého míchání zvolna povaříme na mírném ohni cca 10 minut. Přisypeme cukr, důkladně promícháme a vaříme ještě 10-15 minut, až vznikne krémovitá hmota. Směs vlijeme na plech vyložený papírem na pečení, necháme vychladnout a vložíme do lednice.
 - 
                                3
Mezitím co rýže tuhne, připravíme coulis. Rybíz rozebereme na kuličky, odstraníme stopky, nasypeme do mísy, posypeme cukrem a necháme odležet cca 30 minut. Poté společně s malinami přemístíme do síta a lžící propasírujeme do misky. Dle chuti dosladíme cukrem.
 - 
                                4
Vytuhlý rýžový krém nakrájíme na kosočtverce. Coulis vlijeme na servírovací talířky a naaranžujeme na něj kokosové koláčky. Dozdobíme čerstvými malinam, snítkou máty a ihned podáváme.