Angreštový džem s octem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
 - Sacharidy 120 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 120 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 398 mg
 - Vláknina 17200 mg
 - Vitamín A 17200 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plody angreštu očistíme, omyjeme a nasypeme do kastrolu. Přilijeme vodu, polovinu cukru, promícháme a provaříme. Jakmile kaše začne houstnout, přisypeme zbytek cukru, přidáme ocet a vaříme za stálého míchání cca 30 minut.
 - 
                                2
Poté odstavíme, necháme vychladnout, džem rozdělíme do sklenic a uzavřeme. Uchováme na chladnějším, temném místě.