Bezinkový kompot s citronovou kůrou a kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
 - Sacharidy 159 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 25 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 159 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 862.4 mg
 - Vláknina 46512 mg
 - Vitamín A 46512 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 109.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé bezinky očistíme, důkladně propláchneme na sítu, odstraníme stopky a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme citronovou kůru, hřebíček a skořici, několik minut povaříme a scedíme.
 - 
                                2
Roztok opět přivedeme k varu, přidáme bezinky, vaříme cca 5 minut, odstavíme a odložíme na chladné místo do druhého dne.
 - 
                                3
Poté znovu přivedeme k varu, horký kompot rozdělíme do čistých sklenic a ihned zavíčkujeme. Zabalíme do deky, takto necháme vychladnout a uložíme na studené a temné místo.