Borůvkový džem vařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 103.7 mg
 - Vláknina 6400 mg
 - Vitamín A 6400 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, přidáme cukr, promícháme a necháme stát do druhého dne.
 - 
                                2
Poté cca 10 minut povaříme a znovu odložíme přes noc do chladu. Vše znovu zopakujeme třetí den. Následující den džem povaříme do zhoustnutí, rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Uzavřeme a uchováme na temném místě.