Těstoviny zapečené s jablky plněnými borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
 - Sacharidy 133 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 88 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 307.7 mg
 - Draslík 458.4 mg
 - Vláknina 15817.5 mg
 - Vitamín A 15817.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny vsypeme do hrnce s dostatečným množstvím vařící osolené vody a necháme je uvařit. Pak je scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
V misce utřeme polovinu másla, žloutky, dvě třetiny cukru a skořici a směs smícháme s uvařenými těstovinami.
 - 
                                3
Jablka oloupeme, seřízneme, vydlabeme z nich jádřinec a naplníme je borůvkami z kompotu. Naplněná jablka dáme do zapékací mísy, přidáme k nim připravené těstoviny, na ně rozložíme plátky zbylého másla a vše zapečeme v středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
V průběhu pečení pocukrujeme, aby se vytvořila kůrka.