Piškotová omeleta s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1651 kcal
 - Sacharidy 274 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 270 g
 - Cholesterol 622.7 mg
 - Draslík 420.9 mg
 - Vláknina 20440 mg
 - Vitamín A 20440 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky ušleháme do bílé pěny s krupicovým cukrem, přidáme k sněhu z bílků, přisypeme mouku se Solamylem a vše promícháme.
 - 
                                2
Pečicí papír rozprostřeme na plech a z těsta na něm vytvoříme kulaté omelety, které upečeme v troubě, předehřáté na 175 stupňů Celsia.
 - 
                                3
Plech s upečenými omeletami vyjmeme z trouby, přikryjeme utěrkou a obrátíme. Plech dáme stranou, z omelet opatrně stáhneme pečicí papír, překlopíme je a necháme mírně vychladnout.
 - 
                                4
Z borůvek, které jsme nechali okapat, dáme malou část stranou na zdobení, zbylé rozmačkáme a promícháme s ušlehanou šlehačkou a s moučkovým i vanilkovým cukrem.
 - 
                                5
Omelety potřeme borůvkovou směsí, posypeme celými borůvkami a podáváme.