Špagety zapečené s borůvkovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Špagety
 - 20 g Anglická slanina
 - 20 g Houby čerstvé
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 1 ks Kapie
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Pórek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 1 špetka Hřebíček
 - 1.5 l Voda pitná
 - 0.5 l Kompot borůvkový
 - 1 dl Víno červené
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 0.56 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 128.6 mg
 - Draslík 319.3 mg
 - Vláknina 7856.2 mg
 - Vitamín A 7856.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené propláchneme v sítu studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Pórek omyjeme a nakrájíme s houbami a slaninou na menší kousky.
 - 
                                3
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a nakrájenou kapii, pórek, houby a slaninu na něm krátce orestujeme. Směs promícháme se špagetami, dochutíme oreganem, Vegetou, pepřem a solí.
 - 
                                4
Zapékací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou, dáme do ní směs z pánve a necháme ve středně vyhřáté troubě zapékat. V průběhu zapékání dvakrát zalijeme vajíčky, která jsme osolili a rozšlehali v mléku.
 - 
                                5
V hrnci prohřejeme borůvkový kompot, přimícháme k němu cukr, hřebíček, kečup a červené víno, omáčku necháme chvíli za stálého míchání prohřát.
 - 
                                6
Zapečené špagety rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme.