Větrníky se šlehačkou s malinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 149.3 mg
 - Draslík 77.9 mg
 - Vláknina 4347 mg
 - Vitamín A 4347 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, špetku soli a necháme rozpustit. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, až se vytvoří hustá kaše, mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout.
 - 
                                2
Plech vymastíme tukem, posypeme hrubou moukou, těstem naplníme sáček na zdobení a rovnou na plech vymačkáváme těsto a tvoříme malé větrníky. Plech vložíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut. Větrníky podélně rozřízneme a necháme vychladnout. Polovinu malin rozmačkáme, zakápneme citronovou šťávou, osladíme cukrem a promícháme. Přilijeme smetanu a vyšleháme. Malinovou šlehačkou plníme půlky větrníků a každý kus ještě ozdobíme celou malinou.
 - 
                                3
Větrníky upravíme na servírovací tác a podáváme.