Závin s tvarohem a třešněmi
Suroviny
- 300 g Mouka polohrubá
 - 40 g Mouka pšeničná hrubá
 - 450 g Tvaroh měkký
 - 280 g Cukr moučkový
 - 20 g Cukr vanilka
 - 300 g Jahody zahradní
 - 12 g Máslo pomazánkové
 - 80 ml Olej slunečnicový
 - 3 ml Citronová šťáva
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 28 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 74 mg
 - Draslík 59.7 mg
 - Vláknina 1894.1 mg
 - Vitamín A 1894.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomazánkové máslo vložíme do misky, přidáme žloutky, utřeme. Poté přisypeme prosátou mouku a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie, necháme v lednici odpočinout 30 minut.
 - 
                                2
Tvaroh v misce smícháme s 250 g moučkového a 20 g vanilkového cukru. Přimícháme žloutky, pudinkový prášek, citrónovou kůru i citrónovou šťávu. Suroviny důkladně promícháme, nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh.
 - 
                                3
Připravené těsto rozdělíme na dva díly a rozválíme na tenké pláty. Na rozválené pláty podělíme připravenou náplň. Do středu náplně naskládáme jahody. Těsto obou závinů přeložíme přes sebe a potřeme smetanou.
 - 
                                4
Záviny položíme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. V předehřáté troubě pečeme 40 minut při 160 stupních. V průběhu pečení záviny potíráme smetanou, aby těsto na povrchu neprasklo.
 - 
                                5
Upečené rolády necháme mírně vychladnout na plechu. Poté je přeložíme na kovovou mříž a necháme úplně vychladnout. Vychladlé rolády posypeme zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné plátky.