Rybízová buchta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 350 g Mouka polohrubá
  • 150 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr moučkový
  • 400 g Rybíz červený
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Cukr vanilka
  • 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 148.9 mg
  • Vláknina 5025 mg
  • Vitamín A 5025 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky chvíli třeme v míse s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme postupně olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vše promícháme.

  • 2

    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého vešleháme moučkový cukr a zlehka vmícháme rybíz. Sníh potom zlehka naneseme na těsto.

  • 4

    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

Komentáře k receptu