Jahodový pohár s máslovými nočky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 368.6 mg
 - Draslík 133 mg
 - Vláknina 1440 mg
 - Vitamín A 1440 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 387.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé jahody očistíme, omyjeme, necháme odkapat, pak je v míse rozmačkáme s cukrem a odložíme do chladna.
 - 
                                2
Čerstvá vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. V jedné míse vyšleháme máslo s cukrem a se žloutky do pěny. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme ostrým nožem, semínka seškrábneme do žloutkové pěny. V druhé míse si vyšleháme bílky do pěny. V další míse vymícháme měkký tvaroh s dětskou krupicí, postupně do tvarohu zamícháme sníh. Tvarohový sníh po částech smícháme se žloutkovým krémem.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu vodu. Z vymíchaného těsta vykrajujeme mokrou lžicí noky, které dáme do vroucí vody. Noky vaříme 3 minuty. Vyjmeme je z vody děrovanou naběračkou. Rozdělíme je do pohárů a jakmile vychladnou, přelijeme je rozmačkanými jahodami, ozdobíme šlehačkou a podáváme.