Kysel z černého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 121.5 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebraný a omytý rybíz protřeme sítem a šťávu necháme stát v zakryté nádobě. Rozmačkané bobule zalijeme asi 1/2 l studené vody, povaříme a procedíme.
 - 
                                2
Odvar přivedeme do varu, přidáme cukr a škrobovou moučku rozmíchanou ve studené vodě. Odstavíme z ohně, přilijeme syrovou šťávu a promícháme.
 - 
                                3
Kysely připravujeme stejným způsobem i z jiných bobulovin.