Jahody v medu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 87.1 mg
 - Vláknina 2080 mg
 - Vitamín A 2080 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr svaříme ve vodě tzv. na nitku. Do teplého vmícháme med.
 - 
                                2
Vyzrálé, omyté jahody naskládáme do malých, čistých skleniček. Zalijeme je teplým medovým roztokem tak, aby med dosahoval asi 1cm nad vrstvu jahod. Zavíčkujeme a uchováváme v chladu.