Belgická a červená čekanka na šalotce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Šalotka
  • 400 g Čekanka
  • 400 g Čekanka belgická
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 hrst Datle
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 682.9 mg
  • Vláknina 14233.5 mg
  • Vitamín A 14233.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oba druhy čekanky rozebereme na listy a omyjeme.

  • 2

    Očištěnou šalotku nakrájíme najemno. Z datlí odstraníme pecky a nakrájíme je na malé kousky.

  • 3

    V široké pánvi rozpálíme olej a nejprve cca 2min orestujeme čekanku. Poté přidáme šalotku a datle a na mírném ohni opékáme ještě cca 5min. Dochutíme solí.

  • 4

    Rozdělíme na talíře a podáváme teplé.

Komentáře k receptu