Irský angreštový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Cukr moučkový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 50 g Mandle plátky
  • 720 ml Angrešt
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Želatina
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Whisky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 160.9 mg
  • Draslík 216 mg
  • Vláknina 6107 mg
  • Vitamín A 6107 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem a vyznačíme na něm kolo o průměru 26 cm.

  • 2

    Z másla, cukru a whisky ušleháme krém, zašleháme do něj žloutky a přimícháme mouku s práškem do pečiva, polovinu těsta rozprostřeme na vyznačený kruh.

  • 3

    Bílky ušleháme s cukrem, polovinu rozetřeme na těsto. Posypeme 25 g mandlových lupínků a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Ze zbylého těsta, sněhu a mandlí upečeme stejným způsobem druhý plát.

  • 5

    Angrešt necháme okapat, šťávu zachytíme. Kuličky angreštu rozdělíme na první upečený plát. Ze zachycené šťávy a želatiny připravíme polevu, nalijeme ji na angrešt. Obložíme do tuha ušlehanou smetanou a přiklopíme druhým plátem.

Komentáře k receptu