Džem z angreštu s citronovou šťávou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 412.1 mg
- Vláknina 18140 mg
- Vitamín A 18140 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky, omyjeme a nasypeme do kameninové nádoby. Rozvaříme doměkka, prolisujeme sítem a za stálého míchání znovu zprudka povaříme cca 5 minut. 
- 
                                2Petozu smícháme s cukrem, přidáme k ovoci a znovu vaříme cca 5 minut. Na závěr přisypeme petol a za stálého míchání vaříme další 2 minuty. Přilijeme šťávu vymačkanou z citronu a ihned odstavíme. 
- 
                                3Horký džem rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout, zakryjeme celofánem a hlavicí zavíčkujeme. Uchováme na chladném a temném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        