Vařený angreštový sirup
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 101.4 mg
- Vláknina 4306 mg
- Vitamín A 4306 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Rozmačkáme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal. Čistou šťávu přecedíme přes plátno nebo ji stáčíme gumovou hadičkou a přelijeme do kastrolu. 
- 
                                2Na silném ohni přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme cukr. Jakmile se rozpustí, přidáme kyselinu citronovou. Pěnu z povrchu sebereme a šťávu přivedeme opět k varu. Velmi krátce povaříme. 
- 
                                3Horký sirup rozdělíme do vyhřátých sklenic a uzavřeme. Uchováme na chladném a temném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        