Borůvkový džem s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 600 g Cukr krystal
  • 0.5 dl Rum
  • 2 kg Borůvky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 103.5 mg
  • Vláknina 6400 mg
  • Vitamín A 6400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme a nasypeme do hrnce. Krátce povaříme, poté přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme do zhoustnutí. Na závěr přilijeme rum a promícháme.

  • 2

    Džem rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout a uzavřeme. Odložíme a uchováme na temném a chladnějším místě.

Komentáře k receptu