Nevařený borůvkový sirup

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 10 g Kyselina citrónová
  • 1 kg Borůvky
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 143 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 143 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 98.8 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé borůvky přebereme, očistíme a na sítu důkladně propláchneme vodou. Nasypeme do hrnce, promícháme s cukrem a necháme luhovat cca 1 týden.

  • 2

    Poté na čistou nádobu připevníme plátno, nalijeme na něj borůvky i se šťávou a zvolna necháme okapat. Zbylé borůvky prolisujeme a znovu přecedíme. Do šťávy vmícháme kyselinu citronovou a zahřejeme.

  • 3

    Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví a důkladně uzavřeme.

  • 4

    Uchováme na suchém, tmavém a chladném místě.

Komentáře k receptu