Šátečky z brambor s tvarohem a ovocem
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hrubá
- 150 g Krupice dětská
- 500 g Tvaroh měkký
- 750 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.5 l Borůvky
- 0.5 kg Brambory
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.12 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Rozinky tmavé
- 2 polévková lžíce Cukr krystal
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 7 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 87.1 mg
- Draslík 437.4 mg
- Vláknina 9766.7 mg
- Vitamín A 9766.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku opláchneme studenou vodou a necháme je okapat. 
- 
                                2Vejce rozklepneme, jeden žloutek oddělíme. Tvaroh smícháme s cukrem, žloutkem a rozinkami. 
- 
                                3Brambory uvaříme ve slupce, pak je zchladíme, oloupeme, necháme vychladnout a najemno nastrouháme. 
- 
                                4V míse z nastrouhaných brambor, krupice, mouky a vajec vypracujeme tužší těsto, které ještě dochutíme octem a solí. Z těsta vyválíme větší placky. 
- 
                                5Placky naplníme ochuceným tvarohem, přehneme je do tvaru trojúhelníku a okraje k sobě pevně přitiskneme. 
- 
                                6V pánvi rozehřejeme sádlo a šátečky na něm z obou stran opékáme do zlatova. 
- 
                                7Upečené šátečky potřeme rozpuštěným máslem, přelijeme zakysanou smetanou a posypeme borůvkami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        