Východočeská třená placka s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kg Borůvky
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 184.8 mg
  • Draslík 537.8 mg
  • Vláknina 11682 mg
  • Vitamín A 11682 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Okapané borůvky mírně rozmačkáme a smícháme s moučkovým cukrem.

  • 2

    V míse z mouky, krupicového cukru, prášku do pečiva, vajíček, oleje a mléka vypracujeme hladké vláčné těsto.

  • 3

    Na plech rozprostřeme pečicí papír, těsto na něj roztáhneme, okraje zvýšíme. Na těsto rozetřeme připravené borůvky a koláč pečeme v středně vyhřáté troubě, až okraje mají zlatavou barvu.

Komentáře k receptu