Americký borůvkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Hera
  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Kompot borůvkový
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 43.4 mg
  • Draslík 148.6 mg
  • Vláknina 4578 mg
  • Vitamín A 4578 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme najemno.

  • 2

    Borůvkový kompot slijeme a borůvky necháme v cedníku okapat.

  • 3

    V míse utřeme do pěny cukr a vajíčko, přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, promícháme, podle potřeby přiléváme mléko a vypracujeme těsto.

  • 4

    Z těsta vyválíme kulatý plát podle velikosti dortové formy, ze zbylého těsta pak váleček, dlouhý podle obvodu formy. Formu vymažeme, na dno položíme kulatý plát a na okraj kolem formy váleček.

  • 5

    Korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě, když je těsto napůl upečené, rozprostřeme na něj zavařené borůvky, které pak ještě posypeme cukrem a jemně nakrájenými mandlemi. Koláč dáme zpět do trouby a dopečeme.

  • 6

    Upečený koláč necháme ve formě chvíli zchladnout, pak z formy vyjmeme a před krájením necháme vychladnout úplně.

Komentáře k receptu