Buchta z litého těsta s borůvkami a drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 10 g Cukr vanilka
  • 50 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 l Borůvky
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 716 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 142.7 mg
  • Draslík 504.9 mg
  • Vláknina 11957 mg
  • Vitamín A 11957 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Z 50g krupicového cukru, 50g másla a 100g hrubé mouky v misce připravíme drobenku.

  • 3

    Ve větší míse z polohrubé mouky, zbylého krupicového a vanilkového cukru, prášku do pečiva, vlažného mléka, vajíček a oleje uhněteme hladké těsto. Vlijeme je do vymazané a moukou vysypané formy, rovnoměrně na něj rozprostřeme borůvky a drobenku.

  • 4

    Buchtu upečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Před podáváním necháme vychladnout.

Komentáře k receptu