Koláč z broskví a borůvek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Borůvky
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr muscovado
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 6 ks Broskve
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 10.5 mg
  • Draslík 503.3 mg
  • Vláknina 12889.7 mg
  • Vitamín A 12889.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z obou pomerančů vymačkáme šťávu a z jedné poloviny pomeranče nastrouháme kůru. Smícháme je s kukuřičnou moukou a třtinovým cukrem.

  • 2

    Broskve rozpůlíme, vypeckujeme a dáme do pánve. Zalijeme je pomerančovou směsí a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty. Poté odstavíme, vmícháme omyté borůvky.

  • 3

    V míse smícháme mouku a máslo. Prsty vytvoříme strouhanku a poté vmícháme polovinu cukru muscovado. Přidáme mléko a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme ho a dáme do koláčové formy.

  • 4

    Zbylý cukr muscovado smícháme se skořicí a dáme stranou. Posypeme tím těsto v koláčové formě. Přidáme ovocnou směs a pečeme 20-25 minut na 190 °C.

  • 5

    Podáváme ještě teplé.

Komentáře k receptu