Jahody s marcipánem a zeleným pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Marcipánová hmota surová
  • 50 g Cukr moučkový
  • 500 g Jahody zahradní
  • 250 ml Víno šumivé (sekt)
  • 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Zmrzlina vanilková
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 70.1 mg
  • Draslík 250.7 mg
  • Vláknina 5374.5 mg
  • Vitamín A 5374.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 782.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem a nakreslíme na něj 8 kruhů o průměru asi 12 cm.

  • 2

    Marcipán utřeme do měkka, přidáme žloutek, cukr a nakonec zapracujeme mouku. Pomocí namočené lžíce rozprostřeme těsto do nakreslených kruhů a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 8 minut. Po upečení ještě horké těsto přehneme.

  • 3

    Omyté jahody nakrájíme na čtvrtky, v míse smícháme se zeleným pepřem. Zalijeme sektem a necháme vychladit.

  • 4

    Jahody rozdělíme do misek, přidáme kopeček vanilkové zmrzliny a ozdobíme upečenou marcipánovou placičkou.

Komentáře k receptu