Jahody v čokoládové pěně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Čokoláda mléčná
  • 125 ml Pomerančová šťáva
  • 60 ml Brandy peach
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 šálek Jahody zahradní
  • 1 polévková lžíce Mouka z jedlých kaštanů
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 192.7 mg
  • Vláknina 3219.3 mg
  • Vitamín A 3219.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s pomerančovou šťávou. V pánvi mícháme 1 minutu pomerančovou kůru a cukr a přidáváme směs z mouky, na pár sekund přivedeme k varu a mícháme. Poté odstavíme pánev a přidáme čokoládu.

  • 2

    Po rozpuštění přimícháme brandy a necháme 1/2 hodiny vychladnout. Potom přimícháme ušlehanou smetanu a na 2 hodiny směs uložíme do chladničky.

  • 3

    Pěnu ozdobíme jahodami.

Komentáře k receptu