Roláda s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 50 g Mandle
  • 20 g Cukr moučkový
  • 250 g Jahody zahradní
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 125.2 mg
  • Vláknina 2775 mg
  • Vitamín A 2775 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymažeme plech a vyložíme ho papírem na pečení.

  • 2

    Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Za stálého šlehání přidáváme po lžičkách cukr, až je sníh tuhý a lesklý.

  • 3

    Sníh rozetřeme na papír na pečení. Posypeme nakrájenými mandlemi.

  • 4

    Pečeme na horní mřížce v troubě vyhřáté na 220 °C dozlatova, asi 10 minut. Stáhneme teplotu na 160 °C a pokračujeme v pečení, až je sníh pevný na dotek.

  • 5

    Odstraníme papír a lehce přeložíme po délce na polovinu. Přeložený plát zabalíme do papíru z pečení a necháme vychladnout.

  • 6

    Sejmeme papír, korpus rozevřeme a naplníme ho ušlehanou šlehačkou

  • 7

    a nakrájenými jahodami.

  • 8

    Opět srolujeme. Zabalíme do papíru na pečení a vložíme na 30 minut do chladničky. Před podáváním roládu lehce pocukrujeme.

Komentáře k receptu