Rizoto s jahodami a šampaňským

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jahody zahradní
  • 145 g Cukr krupice
  • 400 g Rýže Arborio
  • 400 ml Víno šumivé (sekt)
  • 400 ml Voda pitná
  • 16 ks Piškoty cukrářské
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sirup Monin - jahodový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 6694 kcal
  • Sacharidy 1157 g
  • Tuky 194 g
  • Sodík 6405 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 1149 g
  • Cholesterol 668 mg
  • Draslík 1289.7 mg
  • Vláknina 38000 mg
  • Vitamín A 38000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.4 mg
  • Vitamín E 10.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1283.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menším hrnci si rozmícháme vodu a cukr, přivedeme k varu. Necháme zvolna vařit a připravíme rizoto.

  • 2

    Rozpustíme máslo a opékáme na něm polovinu nakrájených jahod doměkka. Přisypeme propláchnutou rýži a zamícháme. Krátce podusíme a přilijeme šampaňské. Zvolna vaříme, dokud rýže všechnu tekutinu nevstřebá. Po šálcích začneme přilévat cukrový sirup. Vždy důkladně promícháme a počkáme, dokud se tekutina nevstřebá.

  • 3

    Po spotřebování veškerého sirupu odstavíme hrnec z plotny, přidáme zbývající jahody a jahodový sirup a dobře zamícháme. Přelijeme přes cukrářské piškoty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu