Krupicové řezy s jahodami a rebarborou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jahody zahradní
  • 120 g Cukr krupice
  • 200 g Krupice dětská
  • 500 g Reveň (Rebarbora)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Cukr skořicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 457.5 mg
  • Vláknina 7262.5 mg
  • Vitamín A 7262.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci smícháme mléko, 2 lžíce másla, 50 g cukru a špetku soli. Přivedeme k varu, poté vmícháme krupici, pod pokličkou vaříme 10 minut na mírném ohni. Krupicovou hmotu rozprostřeme na vymazaný plech, necháme vychladnout.

  • 2

    Krupicové těsto na plechu posypeme zbylým máslem a necháme péct na přibližně 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.

  • 3

    Rebarboru oloupeme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, jahody omyjeme, rozčtvrtíme. V hrnci je smícháme s rebarborou, zbylým krupicovým i vanilkovým cukrem, prohřejeme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni přibližně 10 minut, než rebarbora i jahody změknou. Směs poté necháme vychladnout.

  • 4

    Upečený krupicový koláč krájíme na trojúhelníkové porce, posypeme skořicovým cukrem, podáváme s jahodami a rebarborou.

Komentáře k receptu