Kaštanové kostky s jahodovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Čokoláda hořká
  • 250 g Jahody zahradní
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr moučkový
  • 250 g Kaštanový krém
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 52.9 mg
  • Draslík 216.5 mg
  • Vláknina 8500 mg
  • Vitamín A 8500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kovové misky nalámeme čokoládu, přidáme máslo, vložíme do horké vodní lázně a necháme rozpustit. Přimícháme kaštanový krém, jedno vejce a důkladně promícháme. Kaštanovou směs přendáme do pekáčku vystlaného papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. Upečenou hmotu vyklopíme, nakrájíme na kostky a necháme vychladnout.

  • 2

    Jahody s cukrem rozmixujeme, potřeme vychladlé kostky, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu