Muffiny s jogurtem, zdobené zmrzlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Mouka polohrubá
  • 150 g Jogurt bílý
  • 200 g Zmrzlina vanilková
  • 200 g Zmrzlina čokoládová
  • 75 g Cukr krupice
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 12 ks Jahody
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Sirup Monin - jahodový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 223.5 mg
  • Draslík 456.5 mg
  • Vláknina 4330.5 mg
  • Vitamín A 4330.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na 12 ks muffinů vytřeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Čerstvé jahody (12 ks) omyjeme a necháme okapat. Vanilkový lusk rozkrojíme ostrým nožem, tupou stranou nože dužinu vyškrábeme do misky. Do větší mísy nakrájíme změklé máslo, přidáme cukr, žloutek, vanilku a máslo utřeme do pěny. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. K máslu přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a jedlou sodou. Těsto promícháme, přidáme jogurt a znovu těsto dobře ruční metlou vyšleháme. Nakonec zapracujeme sníh z bílků.

  • 2

    Těsto nalijeme do formiček do 2/3. Jahody rozdělíme na muffiny, lehce je vtlačíme do středu těsta. Formu s muffinami vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy a vložíme je do papírových košíčků.

  • 3

    Před podáváním muffiny pokapeme jahodovým sirupem. Dva druhy zmrzliny (např. vanilkovou a čokoládovou) nakrájíme na plátky, silné 1-2 cm, zmrzlinu přichytíme k muffinám ozdobným párátkem a podáváme.

Komentáře k receptu