Moka krém s malinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 500 g Maliny
  • 100 ml Káva Espresso
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Martell cognac
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Máta
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 321.5 mg
  • Draslík 304.9 mg
  • Vláknina 16250.8 mg
  • Vitamín A 16250.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce, studenou kávu, cukr a koňak ušleháme do pěny a za stálého míchání krátce povaříme.

  • 2

    Želatinu namočíme do vody, necháme nabobtnat, vymačkáme ji a rozpustíme v horkém krému. Po vychladnutí krém vložíme do chladničky na 20 minut.

  • 3

    375 ml smetany ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Maliny omyjeme a 2/3 rozmixujeme a propasírujeme přes síto.

  • 4

    Vychladlý krém rozdělíme do 4 vysokých skleněných pohárů a doplníme malinovým pyré. Zbylou smetanu ušleháme a pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na dezert kopečky. Ozdobíme zbylými malinami a mátovými lístky.

Komentáře k receptu