Nákyp letní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Cukr moučkový
  • 225 g Jahody zahradní
  • 500 g Maliny
  • 175 g Rybíz červený
  • 175 g Ostružiny
  • 6 plátek Chléb toastový
  • 3 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 400.5 mg
  • Vláknina 21693.3 mg
  • Vitamín A 21693.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šest forem o objemu 1,5dl vytřeme máslem. Formy vyložíme plátky chlebů bez kůrky.

  • 2

    Cukr s vodou dáme do pánve a necháme rozpustit, poté uvedeme do varu a 2 minuty vaříme.

  • 3

    Stranou ponecháme 6 jahod na ozdobení. Do vzniklého sirupu přidáme polovinu malin, červený rybíz, ostružiny a větší jahody rozkrojíme napůl a vaříme do měkka, aby neztratily svůj tvar.

  • 4

    Do forem přendáme ovoce a trochu šťávy, přikryjeme dalšími plátky chleba. Okraje forem zalijeme menším množstvím šťávy, aby se chléb namočil. Přiklopíme talířkem, zatěžkáme a necháme přes noc ztuhnout.

  • 5

    Zbylé maliny rozmixujeme v mixéru, přidáme ovocnou šťávu k vytvoření řidší konzistence.

  • 6

    Vyklopíme na talířky a přelijeme malinovou šťávou.

  • 7

    Ozdobíme uloženými jahodami a podáváme.

Komentáře k receptu