Rybízový koláček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Rybíz červený
  • 250 g Maliny
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Solamyl
  • 100 ml Víno červené
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 238.8 mg
  • Vláknina 10800 mg
  • Vitamín A 10800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zbavíme rybíz a maliny stopek, omyjeme je, povaříme v 0,5 litru vody s cukrem. Ovocnou kaši rozmáčkáme přes jemné síto, abychom se zbavili semínek. Získanou šťávu dolijeme vínem, osladíme, pět minut povaříme.

  • 2

    Ve studené vodě rozmícháme Solamyl, vlijeme do šťávy a vaříme dvě minuty. Směs posléze vlijeme do formy na koláče a dáme na chladné místo. Počkáme přibližně hodinu a až ztuhne, můžeme koláček podávat.

Komentáře k receptu