Broskve s malinovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cukr třtinový
  • 125 g Maliny
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Broskve
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 417.7 mg
  • Vláknina 9528.5 mg
  • Vitamín A 9528.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maliny, cukr a pomerančovou šťávu rozmixujeme v mixéru. Směs propasírujeme sítem a vzniklou malinovou omáčku necháme stranou.

  • 2

    Na 200 stupňů rozehřejeme troubu. Zapékací misku vyložíme pečícím papírem a položíme na něj půlky broskví. Na každou polovinu broskve dáme kousíček másla, posypeme třtinovým cukrem a zakápneme medem. Dáme zapéct na 10 minut.

  • 3

    Poté broskve rozdělíme na talířky a podáváme s malinovou omáčkou.

Komentáře k receptu