Zavařenina broskve s malinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 4 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1250 g Broskve
  • 250 g Maliny
  • 500 g Cukr želírovací
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 285.2 mg
  • Vláknina 7064 mg
  • Vitamín A 7064 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých a rozpůlených broskví vyjmeme pecky a dužinu pokrájíme. Podélně rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábneme dřeň; lusk i dřeň přidáme k nakrájeným broskvím, citronové šťávě a želírovacímu cukru 3 plus 1, zamícháme a 3 hodiny necháme v klidu.

  • 2

    Přebrané, omyté maliny přidáme do ovocné směsi a ve větším hrnci přivedeme k varu, neustálé mícháme. Na silném plameni zprudka vaříme asi 4 minuty, je-li želírovací zkouška v pořádku, odstavíme hrnec z ohně.

  • 3

    Zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a uzavřeme šroubovacími víčky.

Komentáře k receptu