Broskev s malinovým sirupem a vanilkovou zmrzlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 250 g Maliny
  • 500 ml Zmrzlina vanilková
  • 4 ks Broskve
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • 2 cl Malinová pálenka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 722.2 mg
  • Vláknina 17625 mg
  • Vitamín A 17625 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme si vodu a ve vroucí vodě spaříme broskve. Zchladíme je studenou vodou. Oloupeme z nich slupku. Rozpůlíme je a odstraníme z nich pecku.

  • 2

    Do hrnce vlijeme 500 ml vody a přidáme cukr. Přivedeme oslazenou vodu k varu. Nakrojíme podélně vanilkový lusk a vyškrábeme z něho dřeň. Lusk i vyškrábanou dřeň přidáme do sladkého roztoku a přilijeme šťávu vymačkanou z jednoho citronu. Všechno vaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Rozpůlené broskve vložíme do vanilkového sirupu a vaříme 3-5 minut podle toho, jak jsou zralé.

  • 4

    V mixéru rozmixujeme maliny společně se 3 lžícemi cukru. Prolisujeme přes síto. Přidáme pálenku.

  • 5

    Talířky posypeme cukrem a doprostřed dáme 2 kopečky zmrzliny. Ke každému z nich dáme půlku broskve a přidáme malinovou šťávu.

  • 6

    Opražíme si mandlové lupínky, kterými dezert posypeme.

Komentáře k receptu