Bobulový salát z jahod, malin, borůvek a rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jahody zahradní
  • 150 g Maliny
  • 150 g Borůvky
  • 150 g Rybíz červený
  • 100 ml Víno portské
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 422.6 mg
  • Vláknina 15000 mg
  • Vitamín A 15000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme jahody, a pokud jsou větší, rozpůlíme je. Omyjeme maliny, borůvky a rybíz. Rybíz zbavíme stopek. V misce smícháme všechno ovoce dohromady.

  • 2

    Do misky vlijeme šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. V ní rozmícháme cukr, dokud se nerozpustí. Vzniklou šťávou zakapeme ovoce.

  • 3

    Do hrnku vlijeme vodu a vložíme na ni kovovou misku a do ní vlijeme žloutky, víno a přidáme cukr. Vyšleháme ve vodní lázni hladký krém, kterým přelijeme salát. Necháme salát 4 hodiny v chladničce vychladit. Před podáváním salát posypeme nastrouhanou kůrou z poloviny pomeranče.

Komentáře k receptu