Klevela z lesního ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Lesní plody - mražené
  • 30 g Cukr krupice
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 0.5 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 84 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 4.9 mg
  • Vláknina 5026.7 mg
  • Vitamín A 5026.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu vlijeme do širšího kastrolu a zahříváme. Do vody vložíme misku s ovocem, zakryjeme a necháme rozmrazit. Zhruba po pěti minutách ovoce promícháme, aby se rozmrazovalo rovnoměrně.

  • 2

    Poté ovoce dáme do síta a šťávu z něj necháme okapat do menšího kastrolu. Síto s ovocem odložíme a do šťávy vmícháme cukr, med a ocet. Směs na ohni mícháme, až se cukr rozpustí. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Dbáme, aby se sirup nepřichytával dna.

  • 3

    Jakmile sirup vychladne, vmícháme do něj okapané ovoce.

  • 4

    Klevelu vložíme do misky, překryjeme fólií a uložíme v chladničce.

Komentáře k receptu