Malinový cheesecake ve sklenici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Maliny
  • 250 g Mascarpone
  • 65 g Malinové želé
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 1 ks Malinová roláda
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 72.1 mg
  • Draslík 109.2 mg
  • Vláknina 4333.3 mg
  • Vitamín A 4333.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme roládu s malinovým džemem na tenké plátky a každý plátek ještě překrojíme na půlku. Půlky upravíme po obvodu šesti malých sklenic s víčkem a jednu půlku položíme na dno. Posypeme malinami a nakapeme likér Amaretto ( nebo mandlovým likérem ).

  • 2

    Malinové želé v prášku připravíme podle návodu na obalu a rozdělíme je do sklenic. Sklenice dáme do chladničky a necháme ztuhnout.

  • 3

    Připravíme vrchní vrstvu cheesecake. V míse důkladně prošleháme mascarpone a zakysanou smetanu. Šleháme dohladka. Na směs pak prosejeme moučkový cukr, lžičku vanilkové pasty a promícháme. Po ochutnání můžeme ještě trochu dosladit moučkovým cukrem.

  • 4

    Krémem naplníme cukrářský sáček s velkou kulatou trubičkou a v kopečcích ho naneseme do sklenic tak, abychom želé zcela zakryli. Krém můžeme posypat barevnými cukrovými kuličkami.

Komentáře k receptu