Kuřecí prsa s červenými hrozny a vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hroznové víno
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Petržel - nať
  • 1.77 ml Máslo čerstvé
  • 1.71 ml Olej olivový
  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 6 ks Kuřecí prsa
  • 8 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Estragon
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 1370.7 mg
  • Vláknina 3025.7 mg
  • Vitamín A 3025.7 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, bazalku nasekanou na jemno, sušený estragon, sladkou papriku, sůl a pepř smícháme v misce na směs, ve které obalíme kuřecí prsa.

  • 2

    V pánvi s masivním dnem prudce rozehřejeme olej a máslo a vložíme obalené maso na pánev. Dáváme pozor, abychom se nepostříkali horkým olejem. Maso restujeme z obou stran dozlata, přidáme prolisovaný česnek a opékáme ještě 1 minutu. Přilijeme víno, přiklopíme a na mírném plameni povaříme asi 5 minut do úplného změknutí masa.

  • 3

    Přidáme citronovou šťávu s vývarem a rozpůlené červené hrozny a uvedeme do varu. Poté vyjmeme kuře a hrozny a obojí přesuneme na předehřátý servírovací talíř, maso udržujeme stále teplé. Omáčku ještě dovaříme tak, aby nám z původního objemu zůstala jen polovina.

  • 4

    Vzniklou omáčkou pokapeme maso a hrozny a dozdobíme čerstvou petrželkou nasekanou najemno.

Komentáře k receptu