Platýsová filátka s hroznovým vínem
Suroviny
- 500 g Platýz - filety
 - 125 g Hroznové víno
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1.25 dl Víno bílé
 - 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 - 2 polévková lžíce Mléko nízkotučné
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 302 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 73.8 mg
 - Draslík 609.1 mg
 - Vláknina 1763 mg
 - Vitamín A 1763 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na plátky nakrájíme rybu a dáme do hluboké pánve s pokrájenými jarními cibulkami, solí, pepřem a vínem. Uvedeme do varu, pánev zakryjeme a dusíme 4 minuty. Poté rybí plátky přemístíme na servírovací mísu. Zakryjeme a udržujeme v teple.
 - 
                                2
Smícháme mléko, solamyl a přidáme do pánve s nasekaným koprem a smetanou. Uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme hroznové víno a citronovou šťávu. Prohřejeme 2 minuty, směsí přelijeme porce ryby a okamžitě podáváme.