Džem z hroznů s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 272.9 mg
 - Vláknina 2400 mg
 - Vitamín A 2400 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrozny důkladně omyjeme, bobule otrháme, odstraníme stopky, vsypeme do hrnce. Zalijeme vínem, na mírném ohni za stálého míchání rozvaříme. Poté prolisujeme, přisypeme cukr a zahříváme, dokud se nerozpustí.
 - 
                                2
Po zhoustnutí ještě horký džem rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout, uzavřeme a uložíme na tmavém, suchém místě.