Kompotované hroznové víno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 400 g Cukr krystal
  • 1 l Voda pitná
  • 4 kg Hroznové víno
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 509.9 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bobule hroznového vína ostříháme nebo opatrně otrháme tak, abychom je nepoškodili. Důkladně omyjeme, vložíme do roztoku cukru a vody. Při teplotě cca 70 °C zvolna prohříváme cca 10 - 15 minut. Poté scedíme přes síto, ihned zchladíme studenou vodou.

  • 2

    Bobule rozdělíme do sklenic, roztok ještě převaříme a zalijeme jím ovoce. Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 75 - 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjemme a uložíme na temném místě.

Komentáře k receptu