Hruškové rizoto s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 839 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1788 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 86.5 mg
- Draslík 308.2 mg
- Vláknina 10735.8 mg
- Vitamín A 10735.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Pokapeme je citronovou šťávou. 
- 
                                2V kastrolu na rozehřátém másle necháme zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku a kulatou rýži. Zvolna přiléváme vývar a rýži vaříme na mírném ohni pod bodem varu asi 25 minut. Po 15 minutách přidáme hrušky a vaříme společně. 
- 
                                3Sýr nakrájíme na kostičky a spolu s lístky majoránky vmícháme do rizota. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        