Medové hrušky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 368.7 mg
- Vláknina 11246.2 mg
- Vitamín A 11246.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrušky oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme jádřince. 
- 
                                2Rozložíme vedle sebe do zapékací mísy, řezem dolů. V misce smícháme pomerančovou šťávu, med, mletý zázvor a směs nalijeme na hrušky. 
- 
                                3Poklademe je ještě vločkami másla a vložíme do trouby. 
- 
                                4Pečeme v předehřáté troubě na 190°C po dobu 20 - 30 minut, až jsou měkké. 
- 
                                5Pečené hrušky i se šťávou přendáme na dezertní misky, posypeme nasekanými pistáciemi nebo mandlemi a ihned podáváme. 
- 
                                6
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        